Til de glemsomme


Om Albert Einsteins’ citat “Never memorize what you can look up in books” muligvis har inspireret russeren Stepan Pachikov til at udvikle dette meget interessante program, skal jeg ikke kunne sige, men smart er det.

Hvis du, ligesom mig, har lidt svært ved at huske navne eller mærket på den fantastiske whisky fra sent i går aftes, så er her et program, som kan hjælpe dig. Programmet hedder Evernote og kan forstås som en forlængelse af din hukommelse.

Evernote giver dig i alt sin enkelthed mulighed for at gemme billeder, tekst, audio og video i en folder på din computer eller online og derefter søge i indholdet. Vi kender konceptet fra services som del.icio.us or Ma.gnolia, men Evernote skiller sig ud, da det giver dig mulighed for at markere og gemme specifikke steder på et website, eller tage et billede med din telefon og derefter søge på den beskrivelse du har givet din information, eller den tekst der et på dit billede.

Den søgemaskine, som programmet er baseret på, er så god at den kan kende håndskrift og skrift i meget dårlig kvalitet. 

Evernote arbejder i øjeblikket på, at udvikle programmet, så det i fremtiden vil kunne læse ansigtsudtryk og indeksere følelser. Umiddelbart virker Evernote som et produkt med fremtid i. Hvordan de har tænkt sig at kapitalisere på produktet melder historien intet om, men med den mængde person information, som de får adgang til, vil de have mulighed for at tilbyde meget kontekstuelle annoncer. Man må gå ud fra, at når man tager et billede eller gemmer et udklip, så er det ofte for at kunen huske det i forbindelse med en fremtidig handling. Har man f. eks taget et billede af en koncertplakat eller en flaske whisky, så må man gå ud fra, at brugeren har en vis interesse i produktet.

Evernote er endnu i private beta, men du kan sign up og få adgang, hvis der er en account ledig.

Du kan læse mere om Evernote her.

http://www.techcrunch.com/2008/02/21/extend-your-brain-with-evernote-private-beta-invites/

http://blog.wired.com/monkeybites/2008/03/evernote-offers.html

Reklamer

Om mortensaxnaes

Social media marketing konsulent
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s