Chat med dine Facebook kontakter


Det har rygtets længe, at Facebook ville lave en chat applikation, der ville gøre det muligt at chatte med dine Facebook kontakter og i dag blev det så officielt. Facebook chat, som applikationen kommer til at hedde, er endnu ikke tilgængelig, men bliver det inden for de næste par uger, så hold øje med den.

Facebook chat ser, i sin nuværende form, noget skrabet ud i forhold til IM clienter som Live Messenger og Yahoo Messenger, men der er ingen tvivl om, at Facebook chat vil bliver en meget udbredt applikation.

Her er et kort klip fra dagens pressekonference, dog i noget dårlig kvalitet, men det skulle give et billede at, hvordan Facebook Chat kommer til at fungere.

På det seneste har man set, at sociale netværk hos specielt unge, har haft funktion af chat program. Folk sidder faktisk og opdaterer deres facebook konstant og har samtaler, som man kender det fra instant messenger, over programmets mail system.

Mange er i dag signet up til flere instant messenger systemer, for at få samlet alle en kontakter og der er også programmer som lader dig kombinere f. eks dine AOL, Live Messenger og Yahoo Messenger i en klient. Det er dog stadigvæk et begrænset antal personer man normalt har på IM og derfor har Facebook Chat en kæmpe fordel. Jeg høre ofte folk klage over, at de konstant skal signe up til nye ting, for at holde kontakt med folk og at de snart ikke gider mere, hvilket er endnu et argument for at benytte Facebook chat applikationen.

Facebook vil forhåbentlig videreudvikle applikationen og mon ikke, at vi kommer til at se en VOIP integreret i fremtiden, som vi kender det fra andre IM programmer.

Det bliver i det hele taget spændende at se, hvor langt Facebook er villig til at gå i deres udbud af services. Vil de i fremtiden tilbyde diskplads, lave deres egen søgemaskine eller bliver en “full on” spiller inden for cloud computing. Jeg tror at Microsoft, Google og Yahoo! holder nøje øje med hvad Facebook arbejder på. Lige nu har de brugernes opmærksomhed og hvis de fortsætter, så kan de bliver en seriøs konkurrent inden for mange områder.

Reklamer

Om mortensaxnaes

Social media marketing konsulent
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s