Video i krisetider – mavefornemmelsen er ikke længere nok


Den seneste tid har der været stor debat omkring monetization af video content og med den verserende kredit krise, er der kommet endnu mere pres på virksomhederne for at kunne vise sorte tal på bundlinjen og dokumenteret effekt. Samtidig ser vi, hvordan virksomheder flytter deres opmærksomhed mod netop virale videoer og arbejder strategisk med at få dem seedet de rigtige steder, for at kickstarte den virale effekt. Jyske Bank og Carlsberg har lanceret deres egne TV kanaler, for at skabe yderligere kontakt og loyalitet med deres brugere.

Der er ingen tvivl om at begge modeller vil få stor succes, men vi mangler tal. Ikke blot tal på hvor mange visninger og clicks en video ellers TV kanal har genereret, men hvilken effekt de her initiativer har haft på brand awareness og bruger loyalitet. Det er ikke fordi at traditionelle TV reklamer i dag giver os denne indsigt, men når vi rykker os til digitale kanaler, så giver det os en helt nu mulighed for at måle effekten, buzz om du vil, af vores online marketing initiativer.

Hvordan vil du forsvare en viral kampagne eller online TV kanal overfor økonomi eller marketing chefen, kontra en kampagne på TV, når han kommer og vil halvere dit budget pga. finanskrisen? Her skal du have dine facts i orden. At din mavefornemmelse siger, at I har valgt den rette strategi ved at gå online er ikke nok.

Der er masser af tools derude der give dig mulighed for at måle på jeres aktiviteter online og her taler jeg ikke blog Google analytics. Jeremiah Owyang har som altid en glimrende liste over tool man kan bruge til at overvåge sit brand i de sociale medier

Dit brand i sociale medier

Hvordan klare dine online videoer sig

Det er sjældent at jeg vender tilbage og ser videoer flere gange, men her er to eksempler på videoer der kan ses flere gange. Her er de to videoer jeg har set flere gange den sidste uge og ja, de er ret forskellige.

Reklamer

Om mortensaxnaes

Social media marketing konsulent
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s