This Week in Startups


Jeg bruger i snit 2 timer om dagen på at lytte til podcasts. Jeg har tidligere skrevet om nogle af de bedste, som stadigvæk er blandt min favoritter.

For dem der er faste lyttere af Leo Laporte’s This Week in Tech, vil man kende den altid kontroversielle startup jetsetter Jason Calacanis.

Ud over at sin succes med sit Mahalo projekt TechCrunch 50, har Calacanis for et par måneder siden startet This Week in Startups (TWIST), en podcast for entrepreneurer der vil have de bedste insider tips til at få en succesfuld virksomhed op og stå.

Billede 3

Når Calacanis gør ting, så er det 100% gennemført. TWIST er ofte over 2 timer lange, hvilket er noget af en mundfuld, men så får man til gengæld også en kæmpe dosis kvalificeret startup viden, som man ikke finder andre steder online.

Hver episode har Calacanis inviteret en gæst i studiet, hvor de taler om online business strategi. Denne uges episode #13 var ingen undtagelse.

Intet er perfekt og heller ikke denne podcast. Selvom Calacanis har en gæst med i studiet, lyttere der ringer ind med spørgsmål og svar og ansatte der byder ind, så bliver TWIST hurtigt til en monolog. Calacanis er excentrisk, energisk og meget selvsikker, noget som klinger hult hos os danskere. Til forskel fra Leo Laporte’s TWIT hvor dialogen er i højsædet, så får man her en af US’ størtste entrepreneurer for fuld udblæsning og uden indpakning, hvilket er ganske underholdende og forfriskende, når man kommer fra et land, hvor bombastiske udtalelser er undtagelser.

Calacanis deler uden tvivl vandene og er bevidst om det. Han er kontant og lader sine konkurrenter og fjender vide hvordan han har det med dem og deres fejltagelse. Specielt Jimmy Wales får på puklen for han fallerede Wikia projekt. Dette bliver dog ofte for meget, da det grænser til en opblæst selvforherligelse som ikke er passende for en mand i hans position. Men igen et billede af en mand der ikke er dansk og bestemt ikke udpræget ydmyg.

Hylder forsøget og entrepreneurens energi. Calacanis går direkte til sagens kerne og har en “no bullshit” tilgang til de folk der ringer ind og vil have rådgivning i hans “Ask Jason” del af showet. Det er før sket, at Calacanis har tilbudt at investere i en startup hvor founderen har ringet ind, hvilket viser hvor direkte han er og han har handling bag sine ord.

Hvorfor skal danskere lytte til TWIST? Om man har 3 fallerede startups på CV’et er kun et plus og bliver hyldet i hvert program. Calacanis er en arketype og et bevis på at Janteloven skal man glemme alt om hvis man vil blive til noget inden for startup verdenen. TWIST og Calacanis deler mange ligheder med Martin Thoborgs podcast, dog med en helt anden dybde.

Calacanis er marketing i yderste potens. Som startup virksomhed kan man lære noget nyt i hvert afsnit af TWIST. Calacanis forstår kunsten at eksponere sig selv og sin virksomhed gennem utraditionelle metoder. Denne blogpost er skrevet på opfordring af Calacanis der udlovet gavekort til Apple, hvis man skriver et review af TWIST og man kan være sikker på, at Calacanis har regnet på hvor mange eksponeringer dette initiativ giver og hvad han kommer til at betale for det i sidste ende. Han kender alle marketing tricks der er i bogen og deler rigt ud af sine guldkorn.

Hvis du har en startup, så bør TWIST være en fast del af din tirsdag.

Reklamer

Om mortensaxnaes

Social media marketing konsulent
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til This Week in Startups

  1. Pingback: Review Contest Update

  2. Pingback: Review Contest Update | This Week In Startups

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s